Voeg je header hier toe

DE INBOUW VAN DE VUURTAFELS IS HET BELANGRIJKSTE ONDERDEEL

Zonder de inbouw van de vuurtafel, is een vuurtafel gewoon een tafel. De inbouw is het belangrijkste element die zorgen voor het vuur en de warmte die je zo graag wil. De inbouw, ook wel inbouwbranders genoemd, zijn de bakken en gaselementen die in de tafel zijn ingebouwd en waaruit dus het vuur komt als je deze aansteekt.  Deze zijn bij veel tuincentra en bouwmarkten verkrijgbaar. Je kunt een complete tafel met inbouw kopen, maar het is ook mogelijk om een losse inbouwbrander te kopen. Dan krijg je de bak waaruit het vuur komt met daarbij de knoppen om het vuur aan te steken. Het enige wat je dan nog moet doen is deze plaatsen in een tafel en je hebt een vuurtafel! 

MATERIAAL EN PRIJS INBOUW VUURTAFELS

Er zijn veel inbouwbranders verkrijgbaar, maar in principe komen ze vaak op hetzelfde neer. De branders zijn van RVS of staal gemaakt en dit kan soms verschillen in hoe sterk het materiaal is. Ze zijn voornamelijk verkrijgbaar in vierkante en langwerpige vormen.  Je kunt bijvoorbeeld ook alleen een inbouw kopen, maar het is ook mogelijk om extra accessoires erbij te kopen zoals een glazen omheining en mooie keramische houtblokken om in de bak te leggen. Hierdoor verschilt het ook in prijs hoeveel je betaalt voor een inbouwbrander. Met een paar honderd euro kun je al veel kopen dat ook nog van hoge kwaliteit is.

ZELF EEN VUURTAFEL MAKEN MET EIGEN INBOUW

Als je vervolgens een inbouwbrander hebt gekocht, is het vrij makkelijk om hiermee een vuurtafel te maken. Meestal zijn deze van hout. Heb je al een tafel? Dan kun je er een gat in maken waar de brander precies inpast en dan ben je al klaar! Als je nog geen tafel hebt, dan moet je gaan klussen. Ook dit is niet moeilijk. Met een paar stukken mooi hout en goed gereedschap kom je al ver. Er zijn genoeg bouwtekeningen te vinden voor het maken van een tafel. Als je er dan voor zorgt dat er een gat open blijft waar de brander kan komen, heb je ook al snel een vuurtafel.

Scroll naar top