Genieten in je tuin!

Een leuke vuurtafel voor tuin en terras

Als je een tuin hebt waar je graag in zit tijdens de warme maanden, maar het toch op een gegeven moment te fris vindt om buiten te zetten, dan is een Vuurtafel een goede optie. Een Vuurtafel is een tafel met een ingebouwde bak waar je een vuurtje in aan kan zetten. Door een ingebouwde brander kun je dan vuur aanmaken die door stenen of hout komen en hierdoor een mini-kampvuurtje maken. Dit is heel fijn als je het snel fris hebt buiten, maar toch graag buiten wil blijven zitten. Het is heel gezellig om samen met vrienden te borrelen rond het vuur of samen met je partner een romantische avond te hebben bij het vuur. 

Vuurtafels | Blog Een leuke Vuurtafel voor in je tuin en op je terras.2

Ruime keuze aan vuurtafels

Er zijn veel verschillende Vuurtafels verkrijgbaar. Je hebt de luxere versies waarbij je er een mooie tafel bij krijgt en de simpele versies waarbij het echt draait om het vuur en het materiaal daaromheen vaak minder uitmaakt. Je kunt grote versie kopen, waarbij je nog een gehele tafel aan de bak met het vuur hebt of de kleinere versies, waar een rand om de vuurbak heen zit. Hier kan je ook al je glazen opzetten dus beide versies zijn leuk om aan te zitten. De meeste vuurbakken zijn van wit of donker hout en sommige van grijs of bruine steen. De Vuurtafels hebben dus meestal een simpele kleur, want het draait echt om het vuur.

Vuurtafels | Blog Een leuke Vuurtafel voor in je tuin en op je terras.3

Welke past het beste in je tuin?

De Vuurtafels zijn ook verkrijgbaar in veel maten en vormen. Zo heb je vierkante, langwerpige en ronde tafels. Je kunt tafels kopen waarbij de bak in het midden zitten of waarbij de bak aan de zijkant zit. Je kunt een hoge of lagere tafel kopen enzovoorts. Als je een kleinere tuin hebt, is een ronde kleine Vuurtafel misschien het beste. In een grote tuin of op je terras kun je makkelijk een vierkante of langwerpige tafel neerzetten. Er is veel keuze dus het is fijn om van tevoren een beetje te weten wat je ongeveer wil hebben.

Vuurtafels | Blog Een leuke Vuurtafel voor in je tuin en op je terras.4
Scroll naar top