Genieten in je tuin!

Een vuurkorf voor warmte in je tuin

In de warme maanden is het heerlijk om buiten te zitten met vrienden, familie en/of je partner. Het blijft lang licht en warm en het is dan echt genieten om lekker te borrelen en kletsen. Toch kan het soms best fris worden richting de avonduren, en vooral ook als de zon uiteindelijk weg is.

Omdat je toch graag in de tuin wilt blijven zitten omdat het zo gezellig is, hebben wij de perfecte oplossing voor je: Vuurkorven. Deze korven van sterk materiaal zijn een soort bakken waar je hout of kolen in gaan doen en vervolgens het vuur kan aansteken. Hier kun je omheen staan of zitten en dit geeft dan heerlijke warmte af. Niet alleen in de warme maanden is dit ideaal, dit kan ook leuk zijn als het buiten iets kouder wordt. Niets is gezelliger dan rond het vuur staan of zitten met je vrienden. 

Vuurtafels | Blog Koop een vuurkorf voor warmte in je tuin

Een ruime keuze aan vuurkorven

Vuurkorven zijn in principe een vrij simpel ontwerp: het is namelijk een korf. De meeste Vuurkorven hebben een ronde of vierkante vorm en staan op vier poten. Soms kan de bak dan bewegen en soms staat deze vast. Vuurkorven moeten van stevig materiaal zijn en daarom zijn ze ook gemaakt van metaal, staal of gietijzer. Dit zorgt ervoor dat ze tegen de warmte kunnen en lang meegaan. De meeste Vuurkorven hebben een simpele kleur, zoals zwart, grijs of bruin omdat deze toch niet opvalt als het vuur aanstaat of omdat de kleur al snel vervaagt. Er zijn grote, maar ook kleinere Vuurkorven. Meet goed op wat er in je tuin past, zodat je gericht daarop een mooie Vuurkorf kan gaan kopen.

Vuurtafels | Blog Koop een vuurkorf voor warmte in je tuin .2

Toch een stapje verder?

Een Vuurkorf is erg leuk en handig, maar als het toch wat luxer en makkelijker wil hebben, dan kun je eraan denken om een Vuurtafel te kopen of maken. Zo’n tafel steek je makkelijk aan door de inbouwbrander en die blijft dan branden zonder dat je er iets aan hoeft te doen.

Vuurtafels | Blog Koop een vuurkorf voor warmte in je tuin .3
Scroll naar top