Genieten in je tuin!

Zelf een vuurtafel maken van hout

Het is heel fijn om een Vuurtafel te hebben in je tuin: je kunt er lekker omheen gaan zitten als het buiten iets frisser zit en dat geeft dan warmte door het vuur. Het is daarnaast ook heel gezellig en zo’n meubel past in elke tuin! Als je graag klust of een lager budget hebt, dan is het een goede optie om zelf een Vuurtafel te maken van hout. Dit is best simpel doordat je de ingebouwde branden al kant-en-klaar kunt kopen. Je hoeft dus dan alleen nog maar een houten tafel eromheen te maken. Hieronder bespreken we de benodigdheden en methode. 

Vuurtafels | Blog Zelf een vuurtafel maken

Benodigdheden om zelf een vuurtafel te maken

Er zijn veel tekeningen te vinden op het internet of te koop bij bouwwinkels die je kunnen helpen met het bouwen van een houten Vuurtafel. Naast deze tekening en een plan heb je voor dit project nog nodig:

  • houten planken en balken: kies een soort hout dat je mooi vindt, want dit wordt de basis van je Vuurtafel. Je kunt een donkere hout kiezen voor een rustieke uitstraling of licht hout voor een simpele look.
  • Gereedschap zoals een boor, hamer, schroevendraaier en schroeven. Hiermee kun je het hout aan elkaar zetten.
  • Een inbouwbrander. Dit is het belangrijkste natuurlijk, zonder de brander is het namelijk geen Vuurtafel. Je kan de inbouwbrander makkelijk kant-en-klaar kopen dus hier hoef je niks meer mee te doen.

Methode om zelf een vuurtafel maken

Als je de benodigdheden hebt, kun je aan de slag! Bekijk de tekeningen goed en maak dan een mooie Vuurtafel. Zorg ervoor dat je er een gat uitzaagt voor de brander. Het is namelijk wel zo handig als je deze er na het maken van de Vuurtafel nog in kan doen en aan kan sluiten. Als je vervolgens hiermee klaar bent, kun je het ontwerp nog afmaken door een mooie whitewash of greywash te gebruiken op het hout, dan krijgt het hout iets meer kleur.

Dan heb je je eigen Vuurtafel van hout gemaakt! Je mag trots op jezelf zijn en dan snel gaan genieten van je eigen houten Vuurtafel.

Vuurtafels | Blog Zelf een vuurtafel maken .2
Scroll naar top